Nona's uitzicht op het klimrek van Camping de Roos, 2017
Naar buiten

Zomervakantie 2019

Onze vakantie is rond en oh wat heb ik er zin in! Met het werk in de winkel is er maar weinig ruimte om er echt even uit te gaan. En dat terwijl ik een echte woelwater ben: ik háát sleur en kom pas tot rust als we in beweging zijn. Maar nu is het zover: zomervakantie! Twee hele weken glorieuze zomervakantie. De winkel draait, het huis blijft thuis, wij gaan! Maar.. waar gaan we naartoe?

Vakantieplannen

Al weken geleden zijn we gaan denken. Waar willen we heen? Wat willen we doen? Ons wensenlijstje bleek niet zo groot: we willen samen zijn en veel natuur. Voor ons geen verre reizen, witte stranden en jungletochten, nee, wij willen spelen in het bos! We verzamelden snel een lijstje mooie plekjes, verdeeld over het land. En toen moesten we kiezen..

Tegen alle verwachtingen in was dat kiezen heel snel gebeurd! We wisten al dat onze vakantie zou beginnen bij Opa & Oma Maastricht. Daar halen we de tent op en blijven we een nachtje slapen. Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om in de buurt te gaan eten met een vriendinnetje dat ik niet zo vaak zie. De ochtend erna begint onze vakantie pas écht, dan vertrekken we met ons tentje naar onze eerste bestemming: Camping de Roos in Beerze (Overijssel).

Nona op het klimrek van Camping de Roos, 2017
Nona op het klimrek van Camping de Roos, 2017

Camping De Roos

Twee jaar geleden waren we hier al eens, toen nog met zijn drietjes (en een beetje, ik was net zwanger van Nimme). Het was een heerlijke vakantie: lekker spelen bij de caravan, pootjebaden bij het strandje en spelen in de speeltuin. We wilden dus heel graag nog eens terug. Vorig jaar was Nimme nog een beetje te jong, maar dit jaar kan hij lekker mee struinen en spelen. We blijven vijf hele nachtjes voor we doorreizen naar Camping de Voscheheugte in Mantinghe (Drente).

Camping de Voscheheugte

Deze camping in Drente vonden we bij mede-groenliefhebber Liv. Wij lazen haar blog op expeditiekram.nl en waren gelijk verkocht! De heide, een veldje, de lucht en ons tentje, meer is er voor ons niet nodig. We hopen daar op de camping en in de omgeving lekker te wandelen, fietsen, schommelen en spelen. Ook op deze camping blijven we vijf nachtjes. We gaan voor het eerst en zijn dus erg benieuwd!

Thuiskomen

Na onze nachtjes op de Voschenheugte vertrekken we weer naar huis. Hopelijk zijn we tegen die tijd goed uitgerust, want thuis mogen we gelijk onze handen uit de mouwen steken. Natuurlijk werken we eerst de vakantiewas weg. Daarna nemen we de verf, de zaag en de boor ter hand: we gaan een speelkamertje maken voor Nona en Nimme. Daarover later meer, eerst maar eens op vakantie!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *