Samen torretjes zoeken op Landgoed de Dellen
Naar buiten

Wandelen over Landgoed de Dellen

Het klonk zo heerlijk: met zijn viertjes van huis vertrekken, een dutje in de auto, uitstappen in the middle of nowhere en dan lekker lopen omringd door niets anders dan natuur. Bos, heide, rust, ruimte! Ik verheugde me dus enorm op onze wandeling. Eenmaal daar aangekomen, liep het natuurlijk helemaal anders.

Ik zal er niet teveel over uitweiden, maar het eerste deel van de wandeling was verschrikkelijk. Gegil, gehuil, gekrijs, gezeur, allebei de kindjes zagen het helemaal niet zitten. Max en ik probeerden te troosten, te zingen, grapjes te maken, af te leiden, maar niets leek te helpen. We kwamen er niet uit. Het was even flink pittig en ik stond op het punt om in huilen uit te barsten, toen we aankwamen bij de heide. Ondanks dat het me op dat moment allemaal niks meer kon schelen, bleef ik even staan.

Ik weet niet wat er gebeurde, maar er ontstond ruimte. Het stilstaan, het kijken, de rust, het groen, de paarse bloemetjes of het telefoontje van opa tussendoor, ik weet niet wat het was, maar ik ben het dankbaar, want ineens konden we allemaal weer ademen. Max en ik keken elkaar aan en barstten keihard in lachen uit. Nona en Nimme klommen uit de Jipfish, keken om zich heen en zetten al hun zintuigen open. Er werden eikeltjes geraapt, vogeltjes gehoord en onder ieder takje werden torretjes gezocht.

Vanaf dat moment werd de wandeling ontzettend fijn. We konden eindelijk de omgeving een beetje beleven. Zo rennend door het zand en ruikend aan de bloemetjes konden we even rustig samen zijn en lol hebben met elkaar. Daarom deze keer geen uitgebreide blog over de locatie, maar alleen de foto’s.

Nona en Nimme in de Jipfish op Landgoed de Dellen
Nimme met een beukennootje op Landgoed de Dellen
Nona en Nimme kijken hoe hoog ze de boompjes kunnen aanraken op Landgoed de Dellen
De N's rennend over het heideveld op Landgoed de Dellen
Nona en Nimme trekken de kar op Landgoed de Dellen
Met zijn allen op Landgoed de Dellen

Gegevens

Landgoed de Dellen op de Veluwe is een combinatie van bos en heide en is vrij toegankelijk voor publiek. Er staan over het hele terrein verschillende wandelroutes duidelijk aangegeven met gekleurde paaltjes. De wandelroutes zijn elk maximaal 5 kilometer lang en dus goed te lopen met kinderen. Een eigen route bedenken kan ook goed, dat hebben wij gedaan. Met onze Jipfish was alles goed begaanbaar, maar een kinderwagen of rolstoel kan door alle boomwortels niet goed over de paden. Parkeren is gratis en kan op het ‘Erf van Daendels’ aan de Nieuwe Zuidweg in Heerde.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *