Naar buiten

Camping Voscheheugte

Het is er groen en mooi, het uitzicht reikt tot zover je kunt kijken en als je gelukt hebt, sta je plots oog in oog met een schotse hooglander. Ondanks dat het er stil is, is het absoluut niet saai. Spelende kindjes, gezellige buren, een ritje door de omgeving, er is genoeg te doen. ’s Ochtends krijg je een heerlijk ontbijt, ’s avonds plof je neer op het terras voor een fijn diner. Het kan allemaal gewoon bij Camping Voscheheugte in Mantinge, Drenthe.

Bij Voscheheugte val je gelijk met je neus in de boter: zelf een plekje kiezen! Na ons prachtige plekje tussen de eiken van Camping de Roos, kozen we deze keer zelf voor een plekje onder een grote eikenboom. We werden hartelijk onthaald door onze lieve buren, die ons het plekje adviseerden vanwege de schaduw overdag. Ook zaten we vlakbij de schommels, de trampoline en, ook niet onbelangrijk, het sanitair! Een prima plekje dus.

De grote eikenboom

Hoog bezoek

Tijdens het opzetten van de tent hoorde ik ineens wat gestommel onder de boom. Het leek wel alsof er iemand door de struiken rende! Toen kwamen er plots twee grote hoorns tevoorschijn en stonden we oog in oog met een grote Schotse hooglander. Die kwam zich even krabben aan de takken van de boom, gaaf!! Later in de week kwamen we de hooglanders nog een keer tegen op een andere plek op het veld. Ze zitten wel achter een omheining, maar komen zo dichtbij dat je ze echt goed kunt zien, echt prachtig.

De grote eikenboom en de Schotse hooglanders bleken een slechts voorproefje van de prachtige omgeving. Ondanks dat het bloedheet en dus heel droog was, zag het er overal groen en prachtig uit. We hadden daarom flinke natuurplannen voor onze dagen bij Voscheheugte. Wandelen, fietsen, de omgeving verkennen, genieten van al het moois. Uiteindelijk is daar niks van terecht gekomen: de warmte en onze vermoeidheid maakten dat we het de hele week rustig aan hebben gedaan. En eerlijk? Dat was heerlijk!

Slechte foto van de Schotse hooglanders op de camping

Vermaak

Op en om de camping is er genoeg te doen om je even te vermaken. Nona speelt fijn met andere kindjes op de schommels en de trampoline. Nimme dartelt ondertussen door het gras en zorgt ervoor dat geen kevertje ongezien blijft. Ook de campinggasten zet hij even in het zonnetje: iedereen die langs onze tent loopt, wordt begroet met een enthousiast ‘haiii!’ Max en ik vermaken ons vooral door lekker om ons heen te kijken. Als we ons dreigen te gaan vervelen, lopen we een rondje over de camping of drinken we iets op het terras.

We waren nog van plan om ons tijdens ons bezoek te laten imponeren door de heldere sterrenhemel waarover je in elke recensie leest, maar kleine kikkertjes gooiden roet in het eten. Ik ben niet voor veel dieren bang, maar kikkertjes vind ik vreselijk. Toen er op de eerste avond tot twee keer toe een kikkertje over mijn voeten sprong, ben ik de slaapcabine ingevlucht. Geen sterrenhemel voor deze angsthaas, helaas!

Nimme met zijn appelsap op het terras van Voscheheugte
Het sfeervol verlichte terras

Omgeving

Natuurlijk zijn we niet alleen maar op de camping gebleven. In de nabije omgeving is er genoeg te zien en te doen. Nog geen tien kilometer verderop ligt bijvoorbeeld monumentendorp Orvelte, waar je je in het oude Drenthe waant. In het dorpje vind je edelsteenwinkel De Flintenhof. Als je daar binnenkomt straalt alles je tegemoet! De aanwezige verkoopster was lief en kon goed met de kindjes overweg, waardoor die alle ruimte kregen om een eigen steentje te kiezen.

Een ander uitstapje in de buurt is Pluktuin Zeldenrust in in Wapse. Toen wij de pluktuin bezochten, hadden de mensen daar vrees ik hun dag niet zo, want we werden niet zo vriendelijk geholpen (voor zover we geholpen werden, dan) Maar het plukken zelf was leuk en de besjes waren heerlijk.

Nona bij Pluktuin Zeldenrust
Nimme in Pluktuin Zeldenrust

Nona’s schepijs

Het allerleukste uitstapje dat we hebben gemaakt was naar het kleine Meppen, een paar kilometer bij de camping vandaan. In Meppen vind je namelijk Nona’s schepijs, een klein winkeltje met heerlijk huisgemaakt ijs. Nona is gek op ijsjes en vond het dus geweldig dat dit ijs dezelfde naam heeft als zij! We kozen er een heerlijk ijsje, elk een andere smaak en vonden het allemaal precies even lekker.

Visitekaartje van Nona’s ijssalon
Nona’s homemade ice cream

Eten & drinken

Over lekkers gesproken, er is op Camping Voschenheugte genoeg te eten en drinken. Overdag staat in de Gastenheugte een grote ton met briefjes waar je je ontbijtwensen op aan kunt geven. ’s Ochtends staat het gekozen ontbijtje dan voor je klaar om op te halen bij de receptie. Voor lunch, borrel of diner plof je neer op het terras of in het restaurant. Wij hebben er heerlijk gegeten. Er is geen campingwinkeltje, maar met al dat lekkers mis je dat geen moment.

Voorzieningen

 De faciliteiten op Voschenheugte zijn hartstikke luxe. Er is gewoon een regendouche, heerlijk! Ook de wasbakken en de toiletten zijn schoon en prima in orde. In de Gastenheugte vind je een aanrecht om af te wassen, een wasmachine en allerlei spelletjes. Bij de Gastenheugte vind je ook een grote stapel hout dat je kunt kopen om een vuurtje te stoken.

De Tiny Tralaluna waar we nog eens voor terug gaan komen

Gegevens

Je vindt Camping Voscheheugte aan de Mantingerdijk 8 in Mantinge. Een kampeerplekje in 2019 kost je €20 per nacht, per plek (excl. toeristenbelasting en andere extra kosten). Naast de kampeerplekken, vind je er ook toffe tiny houses van Tralaluna. Daar gaan we zeker nog een keer voor terug!

Natuurkampeerterrein

Handig om te weten: camping Voscheheugte is een natuurkampeerterrein. Om hier te mogen verblijven, moet je in het bezit zijn van de Natuurkampeerkaart uit Het Groene Boekje. Als je de kaart nog niet hebt, kun je hem tijdens het reserveren of ter plekke kopen. In het groene boekje staan alle natuurkampeerterreinen, heel handig om te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *