De ingang van Camping de Roos
Naar buiten

Camping de Roos

In de schaduw tussen de eikenbomen is een plekje waar het stil is, waar je even bij kunt komen. Je komt er via een klein paadje en het is er mooi en koel. Nog geen honderd passen verder kun je zwemmen, douchen, spelen of een lekker ijsje halen. ’s Avonds is er pizza en daarna wordt het stil. Dat is vakantie vieren bij Camping de Roos!

Na een half jaar hard werken, waren we alle vier heel hard aan vakantie toe. Dus pakte ik op onze eerste vrije zaterdag van de vakantie onze spulletjes in twee grote kisten en vertrokken we. Eindelijk weg! Eerst de tent ophalen bij Opa en Oma Maastricht, dan door naar Camping de Roos. De camping ligt in Beerze, bij Ommen, en dat is best een eindje weg. In de auto had ik dus nog tijd om de blog over onze natuurlijke reisapotheek te schrijven, maar eenmaal aangekomen op de camping was het echt tijd voor vakantie.

De tent opzetten bij Camping de Roos
De tent opzetten
Max en Nimme tussen de bomen op Camping de Roos
Max en Nimme tussen de eikenbomen

Een plekje voor de tent

Twee jaar geleden waren we al eens op deze camping. We hadden toen een heel fijn plekje, dus waren we heel benieuwd waar we nu terecht zouden komen! Bij de receptie kregen we na een vriendelijke begroeting te horen waar we onze tent op zouden mogen zetten: plekje P, het rustigste plekje van de camping. Toen we op dat plekje kwamen waren we helemaal overdonderd: een mooi paadje dat leidt naar een beschut plekje in het bos, de zon die tussen de bomen straalt, het zag er echt sprookjesachtig uit. Wow, dat hier ons tentje komt!

Eerlijk is eerlijk: het bleef de hele week een prachtig plekje. Bovendien was het tijdens de hittegolf helemaal geen overbodige luxe om in het bos te staan: het bleef bij onze tent steeds rond de 20, 25 graden. Warm, maar niet té, fijn! Het enige nadeel van zo’n verborgen plekje, is dat anderen het ook niet vinden. Wij stonden dus niet gezellig met andere mensen en kindjes op een veldje, maar een beetje alleen en achteraf. Voor vermaak moesten we er dus zelf op uit. Gelukkig is er alleen op de camping al voldoende om je te vermaken.

Klimkasteel van Camping de Roos
Het grote klimkasteel
Nona op de wip bij Camping de Roos
Nona op de wip
Nimme op het klimkasteel bij Camping de Roos
Nimme op het klimkasteel

Spelen en zwemmen

Zo vind je over de hele camping allerlei speeltoestellen: van een simpele schommel tot een groot klimkasteel, er is veel om te verkennen. Naast alle speeltuintjes, kun je er ook heerlijk zwemmen. Camping de Roos ligt aan de rivier de Vecht, waar grotere kinderen en volwassenen zo in kunnen plonzen, met of zonder bootje. Voor de kleinere kindjes is er midden op de camping een strandje met wat ondiep water waar je fijn kunt pootjebaden.

Nona speelt met modder op het strandje bij Camping de Roos
Nona speelt met modder op het strandje

De innerlijke en uiterlijke mens

Bij de ingang van de Camping vind je verschillende winkeltjes en huisjes. Er is een natuurvoedingswinkeltje waar je naast allerlei biologische producten, ook vers brood en pizza’s kunt halen. Even verderop vind je het theehuis en de kiosk, waar je wifi kunt gebruiken en iets lekkers kunt halen, bijvoorbeeld een reep chocolade of een ijsje van Nice (de lekkerste fruitijsjes die er zijn). Mijn kleine ijsjesmonster Nona was gelijk groot fan! In het hoogseizoen staat de foodtruck van Bakblik op woensdagen op het veld. Het eten van Balkblik is vers, vegan en ziet er fantastisch uit, maar helaas hebben wij de foodtruck dit keer gemist.

De faciliteiten van de camping zijn prima in orde: een hoekje voor de afwas, schone wc’s, voldoende wasbakken met spiegels en ruime douches. Ben je luxe gewend? Dan is die douche misschien wel even wennen. Je hebt vijf minuten warm water, daarna wordt het water onverbiddelijk koud. Een beetje opschieten dus, zeker met twee kinderen! Er is ook een wasserette waar je zonodig een wasje kunt draaien.

Natuurvoedingswinkel Gimsel op Camping de Roos
De natuurvoedingswinkel bij de ingang van de camping
Nona wijst naar Nice ijsjes bij de kiosk van Camping de Roos
Nona heeft zin in een NICE ijsje

Genoeg te doen

Bij de ingang kun je fietsen huren om op pad te gaan, de omgeving is echt prachtig. Op de camping worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een natuurwandeling, vleermuizen spotten en er is zelfs een theatervoorstelling! Helaas was de voorstelling waar wij naartoe wilden al uitverkocht, dus wees er snel bij. Bij de ingang van de camping kun je trouwens ook fietsen (met stoeltjes!) huren om op pad te gaan. Wij hadden onze eigen fietsen mee, dus hebben die gebruikt. De omgeving rondom Camping de Roos is echt prachtig!

Zomernatuur bij Camping de Roos
Boerenwormkruid in de omgeving

Omdat er een hittegolf was, hebben wij ons de dagen op de camping heel rustig gehouden. Een beetje spelen, even zwemmen, een rondje fietsen, een ijsje halen, veel meer hebben we niet gedaan. Door de warmte was het best een pittig weekje, zowel voor ons als voor de kindjes, maar dat lag zeker niet aan de camping. Tot ziens Camping de Roos, wij komen zeker nog eens terug!

Gegevens

Je vindt Camping de Roos aan de Beerzerweg 10 in Beerze. De camping is elk jaar geopend van april tot en met september. Een kampeerplek in het hoogseizoen van 2019 kost € 23 per nacht, per plek (excl. kosten). Het is ook mogelijk om een tent of bungalow te huren, lekker makkelijk!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *