Karin en Lotte in de Dutchtub van Buitengoed de Gaard
Naar buiten

Buitengoed de Gaard

Joepie, eindelijk weer naar de Gaard! In maart van dit jaar kwamen we via MaandagDaandag terecht bij Buitengoed de Gaard. We besloten toen om last minute een weekendje te gaan. Het werd een heerlijk weekend en sindsdien wilden we maar één ding: terug. Dit weekend was het eindelijk zo ver: samen met mijn ouders gingen we drie hele nachtjes terug naar het Vierseizoenenhuisje.

Het Vierseizoenenhuisje

Bij aankomst op het terrein voelen we ons direct (weer) welkom. Ons huisje en het pad er naartoe zijn prachtig verlicht. Aan de deur van het huisje hangt een houten hartje met onze namen. Omdat de sleutel in het slot zit, kunnen we zo doorlopen. Heel fijn, want het regent pijpenstelen!

Bij binnenkomst in de woonkamer zijn we gelijk thuis. De knusse kamer, de keuken, alles ziet er keurig uit. Het huisje heeft een woonkamer, een keuken, een badkamer en twee (of eigenlijk drie) slaapkamers. Volg je de gietijzeren trap in de woonkamer, dan kom je uit in het zeshoekige torenkamertje met houten tweepersoonsbed. Vanuit het torenkamertje kun je een zoldertje op, waar naast een hobbelkonijntje ook een gaaf rond bed staat, perfect voor de kinderen. Weer beneden vind je achterin de woonkamer een trappetje naar een lichte kelder waar je een engelachtig kamertje met tweepersoonsbed vindt.

De pompoen voor het vierseizoenenhuisje van Buitengoed de Gaard

De warmte van Buitengoed de Gaard

Uit alles in het huisje spreekt de warmte en creativiteit van Anja (gastvrouw) & Bas (gastheer). De lichte ontvangst, de uitstraling van de kamers, de wisselende seizoensdecoratie, zelfs de inrichting van de kastjes, alles klopt tot in detail. Hoeveel detail, vraag je je misschien af? Nou, zelfs de pompoen voor de deur is uitgedost met het lieflijke logo van Buitengoed de Gaard!

In het huisje staan naast de gebruikelijke spullen ook een paar speciale dingen voor ons klaar. Op tafel staat het kistje met ons vooraf geboekte ‘Vooruit met de geit’ arrangement: geitenzeep, geitenbier, geitenkaas, heuse geitenkeuteltjes en ontbijt voor de geit. In een ander kistje in de keuken staan de ingrediënten voor een rozensalade met roos en munt uit de eigen tuin (zelf even plukken). In de koelkast staat een lekkere vlaai op ons te wachten, waar we als de kinderen slapen gelijk maar een stukje van opsnoepen. Wat een cadeautje!

Luxe ontbijtmand van Mélange

De volgende ochtend worden we rustig wakker met een Buitengewoon Goed Ontbijtje van Mélange, waar Buitengoed de Gaard een samenwerking mee heeft. We krijgen een mand vol heerlijkheden. Broodjes, hartig beleg, zoet beleg, zelfs flesjes verse jus. Dat is lekker wakker worden! Na ons ontbijt is het tijd voor ontbijt voor de geit. Met een zakje geitenbrokjes uit ons arrangement lopen we naar de geitjes om ze wat lekkers te brengen. Nona en Nimme vinden het nog een beetje spannend, maar ook heel leuk om de geitjes weer te zien.

Pipowagens en de trampoline

Als de geitjes hun buikjes rond hebben gegeten, gaan we een rondje over het veld. We (her)ontdekken nog meer speeltoestellen en een grote trampoline, iets waar de N’s dol op zijn! Over het hele terrein zie je dezelfde aandacht voor details als in het huisje. De pipowagens, de decoratie op het terrein, de mooie tuin, alles ziet er prachtig uit. Er staan zelfs leenlaarsjes in alle maten met het logo van de Gaard! Ook de bibliotheek is het vermelden waard: een pipowagentje met een kast vol boeken, een rustig leesplekje en een piano. Heel gaaf!

Nona en Lotte onderweg naar het zwembad van Buitengoed de Gaard
Nona bij het zwembad van Buitengoed de Gaard

Verwarmd zwembad

Teruggekomen bij het huisje besluiten we dat het, ondanks het herfstige weer, tijd is om lekker te gaan zwemmen. Nona en ik stappen in ons badpak op onze regenlaarsjes dwars door de kastanjes naar het zwembad. We voelen eerst even met onze teentjes aan het water. Dat lijkt wat koud, maar eenmaal ‘door’ blijkt het heerlijk! De terugweg van het zwembad naar het huisje is in een nat badpak best fris, maar binnen kunnen we gelukkig heerlijk opwarmen en ons warm aankleden voor een uitje naar Weert. Zo vliegt de eerste dag voorbij.

Kastanjes en walnoten

De tweede dag begint met een flinke stapel heerlijke pannenkoeken. Dat is nog eens een goed ontbijt. Het is een regenachtige dag, maar dat houdt de N’s niet tegen. Samen met opa rennen ze het hele veld over. Ze rapen kastanjes en walnoten dat het een lieve lust is, voordat gastheer Bas met de maaier over het veld gaat.

Opa Ton en Nimme rapen kastanjes en walnoten op Buitengoed de Gaard
Opa Ton en Nimme maken de Dutchtub klaar bij Buitengoed de Gaard
Lotte en Karin in de Dutchtub van Buitengoed de Gaard

Hottubben in de regen

Ondanks de regen, lijkt de zondag ons een perfecte dag voor het opstoken van de bijzondere Dutchtub die bij elke accommodatie te vinden is. Om de hottub te gebruiken, moet je eerst zelf een vuurtje stoken waarmee je het water opwarmt. Het duurt best even voor het water warm is, maar dat maakt het uiteindelijke bad extra luxe! Tijdens ons plonzen komt gastheer Bas ons nog verblijden met een scheutje heerlijke lavendelolie, een fijne toevoeging aan het toch al heerlijke bad.

Knuffelen met Anja en de geitjes van de Gaard

Weer afgedroogd en aangekleed spot Nona gastvrouw Anja, naar wie ze zo heeft uitgekeken. Met zijn allen gaan we uitgebreid geitjes knuffelen, terwijl geitjes Annie en Wiesje ondertussen lekker van de brokjes snoepen. Echt een fijn momentje samen! Na het knuffelen wordt het zoetjes aan tijd om in te pakken en rustig naar huis te gaan.

Anja, Nimme, Lotte en Nona met geitje Annie van Buitengoed de Gaard
Lotte en Nona met geitje Annie op Buitengoed de Gaard

De rust in Buitengoed de Gaard

De Buitengoed de Gaardse klok tikt anders. Alles en iedereen gaat een beetje trager, staat een versnelling lager. Omdat alles klopt en overal voor is gezorgd, hoef je nergens aan te denken. Daardoor lijkt de tijd stil te staan, maar tegelijkertijd vliegen de dagen voorbij. Toch kom je er, als je jezelf mee laat voeren, optimaal tot rust.

Is er dan helemaal niets negatiefs over Buitengoed de Gaard te zeggen? Niet echt! Nou ja, misschien één dingetje dan: we vinden het heel jammer dat we er niet kunnen gaan wonen. Lieve Bas & Anja, we komen snel terug!

Nona, Anja, Nimme en Lotte met geitje Annie van Buitengoed de Gaard

Gegevens

Je vindt Buitengoed de Gaard aan Walk 6 in Heythuysen. Voor ons weekendje van vrijdag t/m maandag betaalden wij € 370 (excl. kosten). Wij namen twee arrangementen af: een stookbeurt voor de hottub á € 45 en het ‘Vooruit met de geit’ arrangement á € 25. Het terrein ligt in een prachtige omgeving, maar deze keer zijn we niet veel verder gekomen dan de leuke kringloopwinkel aan de overkant van het terrein, verder geen tips!

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *