Naar buiten

Agenda september 2019

Jeetje, het is gewoon september. Augustus is voorbij gevlogen. Omdat we zo moe waren, is er van onze plannen weinig terecht gekomen. Toch was augustus een fijne maand, met als hoogtepunt ons bezoekje aan de Parade en, daarop volgend, mijn bezoek aan de voorstelling ‘100 jaar Drs P – LEVE ONZE GOEDE CZAAR!’ in de Kleine Komedie in Amsterdam. Maar nu is het dus alweer tijd voor september, mijn favoriete maand. De nazomer, de eerste tekenen van de herfst, ik hou ervan! Gelukkig hebben we allemaal leuke dingen op de planning staan.

Museum Voorlinden, poging twee

Dit uitje stond eigenlijk gepland voor augustus. Helaas lukte het ons toen niet om te gaan, dus wagen we deze maand een nieuwe poging. Yayoi Kusama is helaas niet meer te zien, maar de vaste collectie is er gelukkig nog steeds. Ook is het nieuwe Naturalis dit weekend geopend. Ik vond Naturalis altijd ontzettend tof, dus ik ben heel erg benieuwd naar hoe het er nu uitziet.

Nona met haar nichtje Lynn

Landgoed Ginkelduin met Opa en Oma Maastricht

Met Opa en Oma Maastricht gaan we een paar nachtjes naar Molencate Landgoed Ginkelduin in Leersum. Omdat we best een eindje uit elkaar wonen en het allemaal best druk hebben, is het vaak lastig om af te spreken. Door samen een weekendje weg te gaan, hebben we eens een paar dagen onafgebroken tijd voor elkaar. Het neefje en nichtje van de N’s gaan ook mee, net als hun oom en tante, dat wordt dus hartstikke gezellig!

Het park ligt in een leuke omgeving waar veel te doen is, maar om eerlijk te zijn hoop ik dat de kinderen vooral veel tijd met hun opa en oma kunnen doorbrengen. Daarvoor is in het park genoeg te doen: een speeltuin, een zwembad, een dierenweide, jawel, zelfs een bowlingbaan! Heerlijk cliché en zo fijn kneuterig, ik hou ervan!

Kleine geitjes kijken bij Buitengoed de Gaard

Buitengoed de Gaard

Minstens zo kneuterig fijn is het vierseizoenenhuisje van Buitengoed de Gaard in Heythuizen. In maart stuitten we op de Instagram-pagina van MaandagDaandag op een last minute in het Vierseizoenenhuisje. We gingen toen twee nachtjes en oh, wat was dat heerlijk! Een prachtig minikasteeltje, een lieve gastvrouw, een heerlijke hottub, een grote ontbijtmand vol heerlijk eten én, het allerfijnste, onbeperkt geitjes knuffelen. We werden halsoverkop verliefd op alles van de Gaard, dus besloten we ter plekke dat we nog eens zouden gaan. Nu is het zover, met als extra cadeautje dat Opa en Oma Voorhout deze keer ook met ons meekomen. Kleine geitjes, here we come!

Lekker ontspannen in de houtgestookte hottub van Buitengoed de Gaard

Spa Zuiver

Als laatste hoop ik dat ik mijn eigen uitje er nog tussenkrijg: een dagje naar Spa Zuiver in Amsterdam. Want even eerlijk, ik ben moe. Heel moe. Mijn lijf is moe, mijn hoofd is moe, ik ben moe. En een dagje sauna helpt, weet ik uit ervaring! Dus ga ik dat deze maand voor mezelf plannen. Even geen winkel, geen telefoon en (dit vind ik het moeilijkst) geen kindjes in de buurt. Nadenken, ontspannen, uitrusten en ruimte maken. Daar maak ik zo weinig tijd voor, maar nu is het echt hard nodig. Deze maand doe ik het dus, beloofd!

Net als augustus vliegt september ook vast weer zo voorbij. Ik zet me schrap en hou alles even stevig vast. Ondertussen kijk ik uit naar de vallende blaadjes, kastanjes en warme truien in aankomst: herfst! Mijn favoriete seizoen, zo kleurrijk en vol. Tijd om langzaam naar binnen te gaan, maar voordat we dat doen, gaan we nog even flink naar buiten, de nazomer vieren. Wat gaan jullie doen in september?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *