Bergsteinlaarsjes en blote voeten bende | Agenda oktober 2019 - mama kamille
Naar buiten

Agenda oktober 2019

In september werd het zowel buiten als binnen flink herfstig! De gouden nazomer die nog in de lucht hing veranderde langzaam in een grijsbruine drab uitgesmeerd over de stoep. De wind werd kouder, de regen werd feller en ook van binnen werd het steeds donkerder. Ik twijfelde veel aan mezelf, wat het lastig maakte om te schrijven. Vandaag pak ik de draad weer op met de agenda van oktober.

Dat september voor mij een moeilijke maand was, betekent trouwens niet dat we niks leuks hebben gedaan. Sterker nog, september zat boordevol uitjes. We maakten een wandeling over de heide, gingen met oude oma naar het nieuwe Naturalis, bezochten de Voorhoutse kermis, gingen met opa en oma Maastricht een weekendje weg, aten pizza en zongen mee met Lucky Fonz III op de Nacht van Ontdekkingen, probeerden allerlei draagzakken op Kind & Jugend en gingen we als klap op de vuurpijl een paar nachtjes naar Buitengoed de Gaard. Het was een hele volle, maar leuke maand. We duikelen zonder het te merken zo oktober in!

Nimme met pizza op de Nacht van Ontdekkingen | Agenda oktober 2019 - mama kamille
Nimme eet pizza op de Nacht van Ontdekkingen

Lang zal ze leven!

In oktober is er veel feest! Te beginnen met de verjaardag van mijn moeder, de oma van de N’s. Die is namelijk vandaag jarig, hieperdepiep hoera! We zien elkaar vanavond even. De kinderen versieren samen met opa de kamer en ik maak een grote pan pompoensoep, gezellig!

Leidens ontzet

En van het ene feest rollen we door in het andere. Op 3 oktober vieren we hier Leidens ontzet. Kermis, hutspot en haring met wittebrood. De hele stad ligt plat, iedereen viert samen feest. Mijn man moet er nog steeds aan wennen, maar ik vind het hartstikke gezellig. We gaan er dus zeker weten even met de kinderen op uit.

De verjaardag van oude oma

Nóg een feestje? Jazeker! Mijn oma, de overgrootoma van de N’s, werd een paar maanden geleden 90. Groot feest natuurlijk! We vieren het met een etentje met de hele familie. Dat wordt hartstikke druk, maar ook heel gezellig.

Nona onderweg naar Kind & Jugend | Agenda oktober 2019 - mama kamille
Nona tuurt in de verte

Mijn eigen feestje

Voor het laatste feestje deze maand moest ik een grote drempel over. Aan mijn zwangerschappen heb ik een iets te enthousiast bewegend bekken overgehouden, wat regelmatig voor veel pijn zorgt. Spieren kunnen dat ondersteunen, maar door een verkeerde houding lukt dat niet voldoende. Ik werk daar met de fysio aan, maar heb daarbij vorige week de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met een Personal Trainer.

Voordat ik dat contact legde, heb ik maanden getwijfeld. Het lukte me niet om over die drempel te stappen. Mijn lijf deed zeer, ik had geen tijd, ik was te moe, maar ik was vooral doodsbang. Na een aantal vervelende (fysieke) ervaringen is mijn vertrouwen in mijn lijf en mijzelf flink beschadigd. Ook het vertrouwen in zorg/hulpverleners is ver te zoeken. Een Personal Trainer benaderen om eens lekker mee te gaan sporten was dus een enorme stap.

Toch ben ik over de drempel gestapt en heb ik mijn verhaal voorgelegd aan een trainer in Leiden. Hij reageerde heel positief en koppelde me aan een van zijn trainers, bij wie ik vervolgens de intake heb gedaan. Waar ik vooraf barstte van de spanning, heb ik achteraf gehuild van opluchting. Wat was het fijn! Alles ging stap voor stap, ik werd gehoord en gezien en het leukste: het ging veel beter dan ik dacht! Ik heb me gelijk ingeschreven.

Deze maand beginnen we met trainen. Twee keer in de week krijg ik krachttraining om mijn houding te verbeteren en mijn spieren op te bouwen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat en of/wanneer ik verandering ga voelen. We gaan het zien!

Het saunabezoek dat ik mezelf beloofde in september is er nog niet van gekomen. Misschien piep ik dat er deze maand nog even tussen, als dat lukt. Hoe dan ook staat er voor oktober alweer genoeg op het programma. Ik zet alvast mijn feesthoedje op en oefen de teksten van Rubberen Robbie. Wat doen jullie deze oktober?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *