Nona juichend in de speeltuin
Naar buiten

Agenda november

Oktober was een rustige, maar fijne maand. Het was al goed te merken dat iedereen steeds meer naar binnen keert. Mensen zijn een beetje nukkig en op zichzelf. Oh, en iedereen was ziek! Dat was bij ons helaas niet anders. De afgelopen maand was iedereen meermaals de klos! Nu in november bereiden we ons voor op de kou die in aantocht is, maar we maken ons ook klaar voor het licht dat volgt.

Voor ons is november, net als oktober, een rustige maand. We hebben het met alle dagelijkse dingen, de winkel, het knutselen van de decembercadeautjes en de voorbereidingen voor Nona’s verjaardag op vijf december al druk genoeg, dus houden we onze vrije dagen lekker rustig. Toch hebben we een paar fijne dingen gepland, waaronder een theatervoorstelling.

Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn pop gepoept heeft - de theatervoorstelling van Meneer Monster
Beeld: Studio Matusiak

Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Deze theatervoorstelling van Meneer Monster is gebaseerd op het gelijknamige boekje van Werner Holzwarth. Met al zijn dieren en drollen een echte klassieker! Het is een van de lievelingsboekjes van de N’s, dus toen we deze theatervoorstelling toevallig tegenkwamen, waren we gelijk enthousiast: hier moeten we naartoe! Helaas was de voorstelling overal uitverkocht. Uiteindelijk konden we nog op één plek een paar kaartjes vinden, dus nu kunnen we eindelijk gaan!

Ameland

Na de voorstelling rijden we gelijk door naar Ameland. Lekker uitwaaien onder de vuurtoren! Omdat we nog een hotelbon hadden liggen voor Fletcher hotels, konden we voor een habbekrats heen en weer. We zijn nog nooit op een waddeneiland geweest, dus we zijn heel benieuwd! Voor de N’s is alleen de overtocht al heel leuk, denk ik.

Ouders Natuurlijk Beurs

Deze beurs is voor de winkel een drukte van belang! We hebben altijd een grote kraam vol spullen. Toch vinden we altijd wel even een momentje om een rondje te lopen, samen met de kindjes. Hartstikke leuk, want er is altijd een heleboel te zien (en te koop).

Nimme in de speeltuin tussen de herfstblaadjes

Nimme’s operatie

Minder leuk: in november wordt Nimme geopereerd. Zijn neusamandel wordt verwijderd in de hoop dat hij meer lucht krijgt en door zijn neus kan gaan ademen. Hoewel het voor een goed doel is, vinden wij het erg spannend! Nimme zelf krijgt er nog niet zoveel van mee. Na zijn buisjes was hij weer snel op de been, dus ik hoop dat dat deze keer ook zo is.

Nona’s school

In het staartje van november gaan we voor het eerst bij Nona’s nieuwe school op bezoek! Ze wordt in december 4 en start in januari, na de kerstvakantie, in de kleuterklas van de Vrije School. Deze keer gaan we even de sfeer proeven. Nona gaat haar juffie ontmoeten en haar lokaaltje zien. Ik ben zo benieuwd wat ze ervan vindt!

Zo vliegt de tijd voorbij. Ik weet zeker dat november voorbij is voor ik twee keer met mijn ogen kan knipperen. Deze maand vind ik dat nooit zo erg. Meestal is het een grauwe, koude maand. Iedereen is druk, het is vroeg donker, het weer is grijs en nat en, nou ja, niet echt gezellig. We maken er maar wat van! Wat gaan jullie doen in november?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *