Max, Nona en Nimme in de Pan van Persijn
Naar buiten

Agenda augustus 2019

Het is augustus! De laatste dagen van onze vakantie zijn alweer aangebroken. Wij zijn inmiddels ook weer thuis en gebruiken de komende dagen om het speelkamertje voor de kinderen in te richten. Daarna begint ons ‘normale leven’ weer. Omdat juli een onrustige maand was met feestjes, uitjes en kamperen, hebben we de planning voor augustus wat rustiger gehouden. Toch past een compleet lege agenda niet bij ons, daarom hebben we een paar leuke dingen gepland, te beginnen met een museumbezoek.

Museum Voorlinden

Op maandagen doen wij altijd iets leuks met oma (de overgrootoma van mijn kinderen) Meestal gaan we gewoon spelen bij oma, maar deze keer gaan we erop uit. We gaan met zijn allen naar Museum Voorlinden in Wassenaar. De meningen over dit museum zijn verdeeld: enthousiaste verhalen over de tentoonstelling worden afgewisseld met klachten over toegankelijkheid en de omgang met kinderen. Wij nemen de proef op de som en nemen zowel twee jonge kinderen als een rolstoel mee naar het museum (niet expres, trouwens, die zitten gewoon in ons gezelschap).

Bij Museum Voorlinden kun je terecht voor een wisselende collectie moderne kunst. Een aantal highlights heeft een vaste plaats in het museum, bijvoorbeeld de bekende Swimming Pool van Leandro Erlich. Dit werk heb je vast weleens op Instagram voorbij zien komen! Het is een bijzondere optische illusie waarbij het voor toeschouwers om het zwembad lijkt alsof de toeschouwers in het zwembad onder water zijn. Op dit moment zijn er naast de vaste werken, ook tijdelijke tentoonstellingen te zien van onder andere Do Ho Suh en Yayoi Kusama. Vooral naar die laatste ben ik erg benieuwd! De werken van the princess of polkadots lijken op beeld een vervreemdende en indrukwekkende ervaring. Ik ben heel benieuwd of dat in het echt ook zo is.

Nona voor Cathedra van Barnett Newman in het Stedelijk Museum in Amsterdam
Nona voor ‘Cathedra’ van Barnett Newman in het Stedelijk Museum, AmsterdamMet jonge kinderen naar het museum

Nona en Nimme zijn één keer eerder naar een museum geweest, naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. We bezochten toen de tentoonstelling van Studio Drift, die zelfs op Nona grote indruk maakte. Ze vond de rest van het museum ook wel leuk, maar de tentoonstelling hield haar niet heel lang bezig. Eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht van een tweejarige. Nimme was bij ons bezoek pas een paar maanden oud en heeft er helemaal niks van mee gekregen. Hij heeft de hele middag lekker liggen slapen. Omdat allebei de kindjes inmiddels wat ouder zijn, ben ik benieuwd hoe ze het nu vinden om naar het museum te gaan. Natuurlijk zal ik mijn ervaring hier delen.

Hotel Veluwse Bos

Naast ons bezoek aan het museum, gaan we in augustus ook nog een nachtje weg. We hadden nog een hotelbon liggen die we niet ongebruikt wilden laten, dus gaan we een nachtje logeren op de Veluwe. Gewoon, ouderwets, in een heel simpel hotelletje. Ik geloof niet dat je op de Veluwe meer nodig hebt dan dat! Bij terugkomst gaan we alweer richting het einde van de zomer, maar dat kan natuurlijk niet zonder knallende afsluiter, dus geven we een feestje. Of ja, eigenlijk geeft Nona een feestje!

Nona’s feestje

Toen we twee weken geleden met vrienden zaten te eten, vroeg Nona aan hen of ze misschien op haar feestje wilden komen. Wij vroegen ons af welk feestje ze bedoelde, en wat blijkt: Nona zou het leuk vinden als iedereen op haar nieuwe kamertje kon komen spelen, dus wilde ze graag een feestje geven. Dat vonden wij nou echt een goed idee! Dat gaan we dus zeker organiseren. Al met al toch niet zo’n enorm rustige maand dus, naast alle dagelijkse dingen. Hebben jullie nog leuke (of minder leuke) dingen op de planning staan?

4 Comments

 • Lydia

  Slechte omgang met kinderen bij Voorlinden? Wij waren er pas nog en toen ging dat juist heel goed, K werd nog speciaal uitgenodigd voor het knutselkwartiertje. De toegankelijkheid met rolstoel is vrij matig inderdaad – je kan niet onderin het zwembad en de infinity room van Kusama is alleen op afspraak vóór openingstijd te bezoeken.

  • mamakamille

   Ohh, ik ben opgelucht om dat te horen! Ik lees en hoor steeds dat er niet zo enthousiast op kinderen wordt gereageerd en dat het personeel erg streng is. Fijn om te horen dat jullie een andere ervaring hadden <3 Wat heeft K. gedaan tijdens het knutselkwartiertje? Met de rolstoel zijn naar ik begrijp ook de beeldentuin, het werk van Do Ho Suh en 'Open Ended' niet toegankelijk (eerlijk gezegd onbegrijpelijk 'in this day and age'..) Nou ja, we gaan het zien! 🙂

   • Lydia

    K. mocht een kunstwerk uitzoeken om ‘na te maken’ en heeft toen veertjes op een tekening van een huisje geplakt. 🙂

    Oh ja, dat kan ook wel kloppen inderdaad! Open Ended hebben wij wel met de kinderwagen gedaan, dus misschien kan het met een smalle rolstoel wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *